Rakennusten desinfiointi

Rakenteiden mikrobivaurioista ja viemäreistä vapautuvat hajut ovat sekä epämiellyttäviä että terveydelle haitallisia. Rakenteellisten korjausten yhteydessä tehty tilojen desinfiointi poistaa hajut ja puhdistaa tilan mikrobeista. Rakennusten, irtaimistojen ja tekstiilien epämiellyttävät hajut,kuten homeenhaju on nopeaa ja tehokasta poistaa desinfioimalla. Myös tulipalojen ja tupakansavun aiheuttamat hajuongelmat voidaan poistaa desinfioimalla. Homeen, tai muiden hajujen vuoksi pestävien tekstiilien, kuten vatteiden hävittäminen on kallista ja turhaa. Esimerkiksi homeenhajun poistaminen pestävistä vaatteista on yksinkertaista ja tehokasta.

Desinfioinnissa on tiedettävä mitä desinfioidaan, milloin desinfioidaan ja miten desinfioidaan? Tämän jälkeen valitaan millä desinfioidaan. Oikein ja oikeilla määrillä tehtynä desinfiointi on tehokas apukeino. Desinfiointi ei koskaan ole vauriokohteessa korjauskeino. Verheellisesti ja väärillä aineilla tehtynä voidaan aiheuttaa tilanne, jossa tilojen käyttäjien terveys voi vaarantua. Tämän vuoksi on perusteltua jättää tehtävä niiden hoidettavaksi, joilla on asiassa riittävä tietotaito ja asianmukaiset työvälineet.

Kosteusvauriokorjaukset

Vesivahingon sattuessa rakenteiden kuivaaminen on aloitettava mahdollisimman nopeasti. Ennen kuin rakenteet ovat kuivuneet, on liiallinen kosteus muhinut rakenteissa usein viikkoja ja jopa kuukausia. Jo tässä ajassa rakenteisiin muodostuu homekasvustoja. Tämän takia kosteusvauriokorjausten yhteydessä tulisi aina suorittaa desinfiointi, jotta hyvin toteutettu korjaus ei muuttuisi myöhemmin tehtäväksi homekorjaukseksi.